Kahvi
Halusimme selvittää mistä meidän käyttämä kahvi oikeasti tulee
Marraskuun alussa suuntasimme syvälle Brasilian sydämeen, São Paulon maakunnan Ourinhosin kaupunkiin, jossa sijaitsee Capricornio Coffees – tunnettu ja vastuullinen kahvintuottaja ja tukku.
Henrin ja Antun mukana matkalle lähti luottopaahtajamme Joonas Kahiwalta.

vehreät kahviviljelmät
Matkamme alkoi vehreillä kahviviljelmillä. Aamukaste lepäsi pensaiden lehdillä, ja kypsyvät kahvimarjat kimmelsivät auringossa. Keskustellessamme hetken viljelijän kanssa alkoi konkretisoitua, kuinka paljon huolellisuutta ja osaamista hyvän kahvin tuottaminen oikeasti vaatii. Pääsimme näkemään juuri kukat pudottaneet, ensivuoden satoa ennakoivat pienenpienet kahvimarjat.

kahvin valmistus ei rajoitu viljelyyn
Vierailimme myös Capricornion lajittelu- ja käsittelytiloissa. Pääsimme seuraamaan, kuinka raakakahvi lajitellaan käsin ja koneellisesti, ja miten jokainen vaihe vaikuttaa lopputuotteeseen.

CUPPING
Capricornion maistelutiloissa pääsimme osallistumaan "cuppingiin", jossa testattiin eri papujen makuprofiileja. Joonas, tarkkana ammattilaisena, kävi läpi jokaisen kupin analyyttisesti – hapokkuus, maku ja aromit arvioitiin tarkkaan.
"Tuntui hienolta kun näin amatöörinäkin huomasi todella selkeitä makueroja eri laaduissa."
– Henri Rautio

Pavuista kuppiin
Capricorniolla tapasimme paikallisia asiantuntijoita, keskustelimme ilmastosta, tuotantomenetelmistä ja kahvin tulevaisuudesta. Meille tarjottiin mahdollisuus nähdä koko toimitusketju pavusta kuppiin – ja jopa mukaan vietäväksi muutama uniikki erä.

matkan tärkein anti
Matkan tärkein anti ei ollut vain kahvi, vaan yhteys: Capricornio jakaa kanssamme intohimon kestävään kahvintuotantoon. Joonaksen paahtimolla Lahdessa nämä pavut saavat nyt uuden elämän – juuri sellaisina kuin viljelijät ovat ne tarkoittaneet.

Nautinnollisia kahvihetkiä
Saat nauttia tätä erinomaista tummapaahtoista brasilialaista kahvia kaikissa toimipisteissämme. Jauhamme pavut jokaisessa myymälässä tuoreena ja Kahiwan ammattilaiset ovat hioneet keittämisen huippuunsa. Tarjoamme aina vain tuoretta paahtoa – paahtamisesta kuppiin kuluu aikaa korkeintaan noin viikko.
