Rakkaudesta herkulliseen leipään

Jokainen Kotileipomo Siiskosella paistettu leipä, pulla ja pasteija leivotaan ylpeydellä, jonka tuo vuosikymmenten aikana kertynyt osaaminen sekä kunnioitus omaa työtä ja kotimaisia raaka-aineita kohtaan. Meille on alusta asti ollut tärkeintä saada herkuttelijan suu vehnäselle. Viisi vuosikymmentä myöhemmin leivomme tuotteemme edelleen samalla ajatuksella – ja juuri se tekee niistä erityisen maukkaita.

Maakunnankuulua kauraleipää ja muita herkkuja

Kotileipomo Siiskosen kauraleipä, ruiskuoripiirakat ja mehevät lihapiirakat ovat tuttuja läpi Savonmaan. Herkullisten leipien lisäksi meillä valmistetaan koko joukko pullia, piirakoita, pasteijoita ja konditoriatuotteita. Löydät tuotteemme kauppasi leipäosastolta tai suoraan leipomonmyymälästämme, Punaisen piipun kievarista.

Perinteinen perheyritys

Kotileipomo Siiskosen perustivat Pentti ja Sirkka Siiskonen Mikkelin maalaiskunnan Asilassa 1964. Ensimmäinen leipomo perustettiin kyläsepän pajaan, jossa myös rakennettiin itse ensimmäiset leipomokoneet. Valtaosa tuotteista leivottiinkin alkuun käsityönä ja myytiin omin voimin torilla tai suoraan leipomosta.

Voimakkaan kehittämisen aika

70-luvulla vetovastuun leipomosta otti pariskunnan nuorin tytär Riitta, jonka johdolla leipomoa ja tuotteiden jakeluverkkoa kasvatettiin. Kasvavaan kysyntään vastattiin tuomalla leipureiden avuksi parempia koneita, jotka varmistivat, että ammattilaiset saivat keskittyä entistä tarkemmin laadunvalvontaan ja lopputuloksen hiomiseen. Oma jakeluauto alkoi pitää huolta siitä, että koko maakunnassa saadaan tuoretta leipää Siiskoselta.

Moderni leipomoalan yritys, kotona leivottu maku

Nykyään Anttu ja Henri Rautio luotsaavat tätä perinteistä perheyritystä. Leipomo ja myymäläverkosto työllistävät noin 40 henkeä. Vaikka leipomisen avuksi onkin tuotu nykyaikaisia koneita ja leipomoa laajennettu, on tärkeintä edelleen pitää kiinni perinteisestä laadusta, maittavuudesta ja tuoreudesta. Yksikään leipä tai leivos ei ole meille ”vain leipomus”, vaan jonkun ruokapöydän tai päiväkahvin herkkuhetki. Niistä meidät tunnetaan ja niistä olemme ylpeitä!